Kyckling i en panna med honungsmarinad
Snabba middagar som sköter sig själv är perfekt för lata sommardagar. Kyckling i en panna med honungsmarinad är toppen för just detta! Genom att låta kycklingen ligga i marinad minst en halvtimme, men gärna över natten, får rätten en sötma! Och eftersom den görs i en panna så blir all mat färdig precis samtidigt!
Förberedelser 30 minuter minuter
Tillagningstid 30 minuter minuter
Total tid 1 timme t
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Paleo
Portioner 3 portioner
Kalorier 496 kcal
- 700 g kycklingben en påse
Marinad
- 0,5 dl coconut aminos kan bytas ut mot soja eller glutenfri soja
- 2 tsk sesamolja introduktion inom AIP, uteslut om du äter strikt
- 0,6 dl honung
- 0,6 dl olivolja
- 1 msk granulerad vitlök kan bytas mot vitlökspulver
- 1 tsk salt utesluts om du använder soja
Grönsaker
- 800 g blandade grönsaker på bilden sötpotatis, morot, rödlök och stjälkselleri
Tina kycklingen, gärna genom att ta fram den ett dygn innan. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll i ingredienserna till marinaden i plastpåsen. Blanda så att all kyckling blir täckt. Låt marinera minst 30 minuter, men gärna över natten om det finns möjlighet.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft, eller 225 grader vanlig. Förbered en djup plåt med bakplåtspapper.
Skär grönsaker, på bilden valde vi sötpotatis, morot, rödlök och stjälkselleri. Välj grönsaker utifrån säsong. Låt bitarna vara ca 2-3x2-3 centimeter stora.
Lägg grönsakerna på plåten, fördela dem jämt över plåten. Häll kycklingen och all marinad i mitten. Fördela kycklingen över plåten och se till att marinaden är över alla grönsaker.
Tillaga i mitten av ugnen i 30 minuter. Servera!