Go Back

Kyckling i en panna med honungsmarinad

Snabba middagar som sköter sig själv är perfekt för lata sommardagar. Kyckling i en panna med honungsmarinad är toppen för just detta! Genom att låta kycklingen ligga i marinad minst en halvtimme, men gärna över natten, får rätten en sötma! Och eftersom den görs i en panna så blir all mat färdig precis samtidigt!
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 1 t
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Paleo
Portioner 3 portioner
Kalorier 496 kcal

Ingredienser
  

  • 700 g kycklingben en påse

Marinad

  • 0,5 dl coconut aminos kan bytas ut mot soja eller glutenfri soja
  • 2 tsk sesamolja introduktion inom AIP, uteslut om du äter strikt
  • 0,6 dl honung
  • 0,6 dl olivolja
  • 1 msk granulerad vitlök kan bytas mot vitlökspulver
  • 1 tsk salt utesluts om du använder soja

Grönsaker

  • 800 g blandade grönsaker på bilden sötpotatis, morot, rödlök och stjälkselleri

Instruktioner
 

  • Tina kycklingen, gärna genom att ta fram den ett dygn innan. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll i ingredienserna till marinaden i plastpåsen. Blanda så att all kyckling blir täckt. Låt marinera minst 30 minuter, men gärna över natten om det finns möjlighet.
  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft, eller 225 grader vanlig. Förbered en djup plåt med bakplåtspapper.
  • Skär grönsaker, på bilden valde vi sötpotatis, morot, rödlök och stjälkselleri. Välj grönsaker utifrån säsong. Låt bitarna vara ca 2-3x2-3 centimeter stora.
  • Lägg grönsakerna på plåten, fördela dem jämt över plåten. Häll kycklingen och all marinad i mitten. Fördela kycklingen över plåten och se till att marinaden är över alla grönsaker.
  • Tillaga i mitten av ugnen i 30 minuter. Servera!