Kyckling i en panna med honungsmarinad

Kyckling i en panna med honungsmarinad

Snabba middagar som sköter sig själv är perfekt för lata sommardagar. Kyckling i en panna med honungsmarinad är toppen för just detta! Genom att låta kycklingen ligga i marinad minst en halvtimme, men gärna över natten, får rätten en sötma! Och eftersom den görs i en panna så blir all mat färdig precis samtidigt!

Det finns tre stora fördelar med kyckling i en panna, som denna i honungsmarinad

  • Den blir supergod
  • Den sköter sig själv
  • Den går fort

Och medan middagen gör sig själv i ugnen så satt vi på balkongen med varsin drink, och njöt av den halvtimme med sol som den första söndagen i juli erbjöd!

Middag i en panna

Att äta kyckling tillagad i en panna är ett sätt att med samma ingredienser, kyckling och grönsaker, variera smakbild och grönsaker utifrån humör, smak och säsong. Genom att ha några marinader att variera mellan så blir stressiga vardagar mycket godare!

Ibland gör vi även laxsida i en panna, det har jag inga recept på. Det fungerar bäst när laxen är fryst så att grönsakerna får tillräckligt med tid i ugnen.

Bästa tipsen och inspiration till plåtmat ger Tuvessonskan! Och som vanligt så är det man själv som är den som sätter begränsningarna. Det kan inte bli värre än äckligt, och då behöver man inte göra om samma sak!

Citronkyckling och grönsaker i en panna

Ett av de kycklingrecept som vi gör oftast är citronkyckling i en panna. Det receptet ger en syrlighet och jag tycker att det funkar utmärkt med rödbetor när det är säsong för det.

Kyckling i en panna med timjan och salvia

Att krydda kyckling med salvia och timjan är ett sätt att få till en mer höstig smak. Jag gillar att använda salvia tillsammans med pumpa och broccoli.

Kyckling i en panna – honungsmarinad över natten

Det är alltid värt att marinera kyckling över natten, den blir mörare och går mer smak. Men det gör också att hela middagsproceduren går mycket snabbare. Genom att lägga kyckling i marinad vid middagstid dagen innan, och även skära upp grönsakerna, så blir åtminstone en middag i veckan riktig snabbmat från grunden!

Kyckling i en panna med honungsmarinad

Snabba middagar som sköter sig själv är perfekt för lata sommardagar. Kyckling i en panna med honungsmarinad är toppen för just detta! Genom att låta kycklingen ligga i marinad minst en halvtimme, men gärna över natten, får rätten en sötma! Och eftersom den görs i en panna så blir all mat färdig precis samtidigt!
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 1 timme
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Paleo
Portioner 3 portioner
Kalorier 496 kcal

Ingredienser
  

  • 700 g kycklingben en påse

Marinad

  • 0,5 dl coconut aminos kan bytas ut mot soja eller glutenfri soja
  • 2 tsk sesamolja introduktion inom AIP, uteslut om du äter strikt
  • 0,6 dl honung
  • 0,6 dl olivolja
  • 1 msk granulerad vitlök kan bytas mot vitlökspulver
  • 1 tsk salt utesluts om du använder soja

Grönsaker

  • 800 g blandade grönsaker på bilden sötpotatis, morot, rödlök och stjälkselleri

Instruktioner
 

  • Tina kycklingen, gärna genom att ta fram den ett dygn innan. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll i ingredienserna till marinaden i plastpåsen. Blanda så att all kyckling blir täckt. Låt marinera minst 30 minuter, men gärna över natten om det finns möjlighet.
  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft, eller 225 grader vanlig. Förbered en djup plåt med bakplåtspapper.
  • Skär grönsaker, på bilden valde vi sötpotatis, morot, rödlök och stjälkselleri. Välj grönsaker utifrån säsong. Låt bitarna vara ca 2-3x2-3 centimeter stora.
  • Lägg grönsakerna på plåten, fördela dem jämt över plåten. Häll kycklingen och all marinad i mitten. Fördela kycklingen över plåten och se till att marinaden är över alla grönsaker.
  • Tillaga i mitten av ugnen i 30 minuter. Servera!


Lämna en kommentar