Go Back

Hasselbacksrödbetor

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 55 minuter
Måltid Huvudrätt, Tillbehör
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Husman, Paleo
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 6 st rödbetor ca 200 g per portion
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk valfria gröna örtkryddor färska eller frysta
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 nypa salt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Skala rödbetorna, använd gärna plasthandskar. Skär skåror i rödbetorna med hjälp av två träslevar.
  • Mixa örtkryddor, vitlök, salt och olja i en liten hackare eller med mixerstav.
  • Pensla potatisarna med örtkrämen. Sätt in i ugnen. Tillaga i 20 minuter.
  • Ta ut rödbetorna ur ugnen och pensla ytterligare en gång, tillaga i ytterligare 20 minuter. Känn på rödbetorna med en sticka för att se om de är klara. Ge dem några minuter till om de behöver.