Go Back

Tonfisk- och avokadoröra

Servera gärna med bakpotatis. Vi hittade små sötpotatisar (ca 6 cm långa och 4 cm över) som vi bakade på 200 grader i varmluftsugn i en timme. En nyckel till lyckat bakad sötpotatis är att skalet ska vara intakt, då blir skalet som en miniugn i ugnen och potatisen blir väldigt saftig!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 2 st avokado
  • 190 g tonfisk i vatten två burkar abba a 95 gram
  • 0,5 st rödlök
  • 1 msk gräslök fryst eller färsk
  • 1 krm salt
  • 1 tsk granulerad vitlök

Instruktioner
 

  • Ta ur avokadon ur skalet och kasta kärnan. Lägg avokadon i en skål och mosa med en gaffel.
  • Öppna tonfisken och häll av vatten.
  • Hacka löken smått.
  • Blanda alla ingredienser i skålen med gaffeln tills det är en väl blandad röra.