Tonfisk- och avokadoröra
Servera gärna med bakpotatis. Vi hittade små sötpotatisar (ca 6 cm långa och 4 cm över) som vi bakade på 200 grader i varmluftsugn i en timme. En nyckel till lyckat bakad sötpotatis är att skalet ska vara intakt, då blir skalet som en miniugn i ugnen och potatisen blir väldigt saftig!
Förberedelser 5 minuter minuter
Tillagningstid 5 minuter minuter
Total tid 10 minuter minuter
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
- 2 st avokado
- 190 g tonfisk i vatten två burkar abba a 95 gram
- 0,5 st rödlök
- 1 msk gräslök fryst eller färsk
- 1 krm salt
- 1 tsk granulerad vitlök
Ta ur avokadon ur skalet och kasta kärnan. Lägg avokadon i en skål och mosa med en gaffel.
Öppna tonfisken och häll av vatten.
Hacka löken smått.
Blanda alla ingredienser i skålen med gaffeln tills det är en väl blandad röra.