Go Back
burgare med palsternackspommes

Hamburgare grundrecept

Grundrecept på hamburgare. Självklart går det att krydda upp dem hur man vill!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Husman, Paleo
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 500 g köttfärs helst blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 msk granulerad vitlök grövre än vitlökspulver, men går att ersätta med vitlökspulver
  • kokosolja till stekning

Instruktioner
 

  • Lägg köttfärsen i en stor skål. Sätt ballongvisparna på elvispen. Krydda köttfärsen.
  • Kör med elvispen i 2-3 minuter till fibrer bildas och köttfärsen börjar bli kladdig.
  • Forma fyra bollar av färsen med händerna och tryck ut för hand, med en hamburgerpress eller stekpanna.
  • Stek i en het panna till burgarna fått god färg och om det är griskött i når 72 grader, och om det är nötkött 65 grader.