Zucchinibreadmuffins – glädjen i att baka!
Jag introducerade ägg för ett tag sedan. Och jag upplever att jag kan äta ägg ibland. Ibland kommer nog mest användas för att baka!
Det första jag bakade var zucchini bread-muffins. För en del år sedan var det en kursare från Nordamerika som bjöd klassen på zucchini bread. Och på samma sätt som morotskaka så blir zucchini bread väldigt saftigt och känns lyxigt!
Det är viktigt att ha en muffinsplåt, när jag gjorde utan rann muffinsen ut och blev inte alls snygga. Fast självklart var de goda ändå!
Zucchinibreadmuffins
Zucchinibread är riktigt gott att baka! Den variant jag gör är glutenfritt, mjölkfritt och paleo, och jag gör dem helst som muffins.
Zucchinibreadmuffins är söta och funkar finfint till fika, eller som ett mellanmål då man är ute och springer. Jag använder ofta dessa när jag bjuder hem folk, eller när jag ska på långa möten och jag inte är säker på att maten kommer fungera
Ingredienser
- 100 g zucchini
- 2 st ägg rumstempererade (viktigt!)
- 48 g kokosolja
- 112 g honung
- 3 msk apelsinjuice
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 228 g mandelmjöl
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bikarbonat
- 1/4 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader och fyll muffinsplåten med muffinsformar.
- Smält kokosoljan, tex i micron på låg effekt.
- Grovriv zucchinin, lägg i en skål.
- I samma skål, knäck i äggen och ha i apelsinjuice, kokosolja, honung. Rör ihop med en slickepott.
- I en annan skål, blanda samman mandelmjöl, kanel, bikarbonat och salt.
- Blanda försiktigt ner de torra ingredienserna bland de våta med slickepotten. Rör ihop men bara precis så att det blir en smet. Blanda inte för mycket.
- Fyll muffinsformarna till 2/3 med hjälp av en sked.
- Grädda i 20 minuter, och stick meden tandpetare i mitten för att se att de är klara, inget ska fastna på tandpetaren.