Klara

Klara Strandberg, Pluggar Master of Social Science in Human Ecology – culture, power and sustainability i Lund. Är progressiv  feministisk socialdemokrat som för tillfället är mest aktiv i Socialdemokratiska Studentförbundet i Lund, LSSK. Jag är 29 år och firar 13-årsjubileum med min Crohns sommaren 2013. Hade under 2012 en tillfällig stomi som vid jul lades ner och har nu vad som kallas IRA, ileorektal anastomos, där tunntarmen är kopplad mer eller mindre direkt till ändtarmen.

För att hantera sjukdomen är jag vaksam på min kost, tränar regelbundet, försöker att inte stressa och att vara glad och lycklig i allmänhet. En annan strategi är att försöka tänka på annat i så stor utsträckning som möjligt. För tillfället tänker jag mest på spårvagnar!

Jag svarar gärna på frågor, antingen under inläggen eller mer privat på strandberg.klara@gmail.com

På Instagram är jag @klaraochmagen och jag använder #prataommagen, följ mig gärna där!


2 thoughts on “Klara”

  • Hej!
    Jag är som du intresserad av kost och hur man kan läka mha den.

    Det jag funderar på är att du väljer gris.
    Det är väldigt inflammationskapande. Själv får jag ont i kroppen av det.

    • Hej. Det är olika för alla. För mig är potatisväxterna absolut värst. För det mesta har vi gräsbetat nötkött, men jag mår inte sämre av gris. Jag äter runt 125 g bacon i veckan, ekologiskt, bra bacon, och ser det som ett sätt att få AIP att fungera långsiktigt för mig. Jag gillar verkligen att AIP är en eliminieringsdiet, eftersom jag är helt övertygad om att det är helt individuellt vad som fungerar. Man gör vad som funkar för en själv helt enkelt!

Lämna en kommentar