Ingrediens: färsk ingefära

Korma med kyckling och mango

Korma med kyckling och mango

Denna söndag är den sista dagen på mitt lilla tvåveckors sommarlov. Och under den gångna veckan har jag njutit av vädret, sett för mycket på TV och fixat till detta recept på korma med kyckling och mango. Jag gillar att variera smaker och kök, och 

Asiatisk fisk

Asiatisk fisk

Vi har en Sås. Den är superenkel att göra, på ingredienser vi alltid har i skafferiet. Denna gång blir Såsen till asiatisk fisk. Såsen kom till oss från början genom blomkålsbechamelen! Därifrån har vi börjat använda metoden med kokosmjölk och tapiokamjöl för redning för att 

Honungsglaserade revben – AIP, paleo

Honungsglaserade revben – AIP, paleo

Såhär påväg in i sommaren tillagar vi köttet kortare tid och glaseringen eller marieneringen får ta mycket mer plats. Honungsglaserade revben är ett perfekt protein som kan ätas med sötpotatis, som på bilderna, eller med en trevlig sommarsallad! Revbenen blir saftiga och sås som tex 

Kinamat – paleo, AIP, glutenfri

Kinamat – paleo, AIP, glutenfri

Glädjen i att lyckas göra kinamat som är paleo, AIP och glutenfri är verkligen stor. När jag var liten var kinamat det mest kryddiga och ”exotiska” vi åt hemma. Detta var innan tacos kom till Sverige (ja, jag börjar bli gammal), och ännu längre innan 

Pumpasoppa på butternut

Pumpasoppa på butternut

Pumpasoppa på butternut med ett stänk av kanel är supergott, enkelt och värmande. Butternut är en av de pumpasorter som är lättast att få tag i och har en söt och mjuk smak. Vi gör vår soppa i Instantpot, men soppan går självklart att göra