Smuldeg till paj – 4 gånger kokos!

Jag älskar att baka. Och såhär till hösten vill jag ha paj! Efter flera test har jag nu kommit fram till en smuldeg som funkar utmärkt att lägga ovanpå äpplen, hallon eller vilken annan frukt eller bär du vill ha i en paj. Mat är så mycket mer än kalorier och näring, det är också socialt. Och det är så trevligt att kunna bjuda på efterrätt! Det känns som att måltider vid festligare tillfällen blir trevligare om man har en tillagad efterrätt, och inte bara frukt eller bär.

Denna smuldeg har jag gjort med ”degverktyget” i en matberedare, använd inte knivarna då de hackar sönder kokosflingorna.

Skriv ut recept
Smuldeg till paj
En smuldeg som är snabb att göra och går att lägga över vilken frukt eller bär som helst. Använd gärna matberedare vid blandningen, jag använder "degverktyget", använd inte knivarna då de hackar sönder kokosflingorna. Använd gärna en våg för att få rätt mängd ingredienser. Kokosmanna är en riktigt trevlig produkt att ha i efterrätter, men kan vara svår att hitta. Min är från Renée Voltaire och heter Coconut Butter.
Förberedelsetid 15 minuter
Tillagningstid 36 minuter
Portioner
pajform
Ingredienser
Förberedelsetid 15 minuter
Tillagningstid 36 minuter
Portioner
pajform
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ungen på 175 grader. Häll kokosflingorna i en matberedare. Ha sedan i kokosmjölet.
  2. Ta fram en köksvåg och väg upp kokosmanna och kokosolja. Ha till sist i honung.
  3. Pulsera i matberedaren tills det blir en krämig massa. Den ska vara krämigare än vanlig smuldeg.
  4. Lägg frukt eller bär i en form. Sura bär eller äpplen kan gärna sötas med lite honung. Och äpplen kan ges lite extra smak med exempelvis kanel. Det ska vara åtminstone två cm av frukt eller bär i botten av formen.
  5. Sprid ut smuldegen över frukten/bären med fingrarna. Fördela lite klumpigt, och det behöver inte vara helt jämt.
  6. Täck formen med folie och grädda i 30 minuter. Ta sedan av folien och grädda ytterligare 6 minuter till för att pajen ska få lite färg.
Dela det här receptet


Lämna en kommentar