364-1

364-1

Alla hjärtans dag är ett koncept som jag har så fruktansvärt svårt för. Av flera skäl.

♡ det bygger på att en har en kärleksrelation. Vilket säkert är trevligt, men redan från början finns det ett stort normativt tryck från samhällets sida att ha en partner. Känslan av att vara misslyckad när en inte har en respektive är stor alla dagar om året och den 14 februari kastas denna tvåsamhetsnorm i ansiktet på en.

♡ att ge gåvor för att det förväntas av en tycker jag blir mycket mindre personligt. De absolut bästa presenter som finns är de som kommer en tråkig tisdagskväll i oktober, utan någon som helst anledning. Det finns 364 dagar då gåvor blir så mycket mer uppskattade än denna utpekade dag i februari.

♡ vem har egentligen behov av nallar som kramar hjärtformade kuddar eller specialdesignad choklad? Alla hjärtans dag är ett sätt att uppmuntra helt onödig konsumtion. Det är specifika saker som ska köpas och dessa saker är oftast helt oanvändbara.

Skulle jag ha någon att dela dagen med, då hade jag valt att spendera tid med denna person. Hela uppmärksamheten och en hemmamiddag är allt som behövs.Lämna en kommentar