5 dagar till julafton! Dan före operation

5 dagar till julafton! Dan före operation

Det här med sjukhus alltså. Ibland funderar en.

Nu är jag inlagd på kolorektalkirurgen på Östra Sjukhuset i Göteborg för att lägga ner stomin som det så fint heter. Eller som proffsen säger, göra en ilorektal anastomos. Ett nytt begrepp att lägga till det privata medicinska vokabuläret!

Den plan som lagts upp är
1. Inskrivning idag
2. Operation imorgon
3. Återhämtning
4. Utskrivning på julafton

Så för att kompensera hela det här med att koppla om hela matsmältningssystemet 4 dagar innan jul, firades det jul i Lund igår. Eklektiskt julbord, ett fåtal utpräglade rätter från ett klassiskt julbord, några andra bara för att dom är goda, och dricka från Iberiska halvön, kompletterat med den obligatoriska julmusten. En mycket lyckad tillställning!

Och det faktum att den jul som jag har firat i princip exakt likadant varje år sedan jag var 1 månad och 6 dagar gammal, för 29 jular sedan, inte kommer att bli av i år känns nu lite mindre ledsamt.

Den här dagen började i Lund med att städa ur min lägenhet, tömma kylskåp, packa och annat, för att förbereda för tre veckors bortavaro. Sedan lite föreläsning om antropologisk metod i komparativa studier, en rätt tyst men ändock trevlig lunch och sedan tåget mot Göteborg.

Nu är det sjukhus, netflix, böcker och twilight som gäller för hela slanten en stund framöver.Lämna en kommentar