5-minuters cassavatortillas (AIP, paleo, veganska, glutenfria, mjölkfria)
Cassavatortillas är jätteviktigt för mig! Jag får extremt sug efter konsistensen av bröd, men äter jag tortillas (eller små söta frallor, eller rostade cassavakex) någon gång i veckan så är jag helt nöjd såhär i elimineringsfasen. Resterna äter jag som tunnbröd till middagen. Just nu önskar jag mig mest en tortillapress!!
Detta recept är från Paleo glutenfree eats, men jag gör en mindre mängd än i ursprungsreceptet och här har jag också skrivit med svenska måttenheter.
Snabba cassavatortillas
Ingredienser
- 2 dl cassavamjöl
- 1 dl kokosmjölk
- 1/2 dl olivolja
- 1/2 dl vatten
- salt
- granulerad vitlök
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en skål. Salta och vitlöka efter smak. Använd en slickepott i början och knåda sedan med händerna. Degen ska inte vara smulig, om den är smulig ha i några droppar vatten.
- Värm en gjutjärnspanna på hög värme. Har du en känslig brandvarnare, ta ur batteriet.
- Ta fram två bakplåtspapper och en kavel. Dela degen i fem delar.
- Forma en del till en liten boll och lägg på ett av bakplåtspappren, tryck till lite. Lägg det andra bakplåtspappret över. Kavla tills degen är drygt två millimeter tunn, tryck till kanterna så att de inte är för flikiga.
- Ta bort övre bakplåtspappret och lyft upp tortillan och det undre bakplåtspappret. Vänd över tortillan i handen och sen snabbt i stekpannan, eller direkt i stekpannan.
- Grädda tills tortillan börjar bubbla på ovansidan, 1-2 minuter. Vänd med en stekspade, grädda andra sidan någon minut. Tortillan ska vara lite "svartfläckig".
- Under tiden du steker en tortilla kavlar du ut nästa.
- Lägg färdigstekta tortillas på hushållspapper och med hushållspapper emellan.
Hej!
Tänkte prova ditt recept på cassavatortillas, men jag skulle gärna vilja veta vilket märke av cassavamjöl och kokosmjölk du använder i receptet?
Hej!
Jag köper cassavamjöl från Rawfoodshop, och det är det jag har i alla mina recept. Men jag skulle rekommendera att du kör tortillasarna jag länkar till hör istället för att göra dem i receptet. Dessa från Kattis håller ihop mycket bättre!!
https://www.instagram.com/p/CAN9qc1jMxt/?igshid=zx4db4np5m5k