Å-å-åka sna-abbtåg – eller inte

Å-å-åka sna-abbtåg – eller inte

Ibland funderar jag. Varför får jag för mig att åka utanför Lund? Det är ju ytterst sällan som det fungerar som den svenska infrastrukturen fungerar som den ska.

Idag blev jag först ombokad. Blev därmed en timme sen. Sedan var det något som hände på spåret mellan Malmö och Lund som gjorde tåget en timme sent, en timme som nu när vi lämnar Södertälje är en timme och tjugo minuter. Den timme som tåget var sent till Lund stod det hundratals personer på en perrong i nollgradigt väder och tiden sköts fram fem minuter i taget. Så kall är väl dagens ord. Nu, drygt fyra timmar senare är jag fortfarande lite kylslagen under raggsockorna.

SJ gav mig 100 kronor att handla på pressbyrån för. Det ska de ha cred för, men det är stor skillnad på att vara i Stockholm vid 18.40 eller 21. Just sayin’.Lämna en kommentar