Åh politiken, jag är tillbaka!

Åh politiken, jag är tillbaka!

Idag har dagen tillbringats på Backagården med skånska socialdemokratiska kamrater. Och det kom tillbaka till mig vad det är som är så fantastiskt med partipolitiken. Jag har under det senaste året ”bara” varit engagerad i S-studenter, men har efter många om och men bestämt mig för att återigen vara aktiv i Socialdemokratiska Arbetarepartiet.

Vi har pratat krisen i den skånska sjukvården idag. Det faktum att både korta och långa sjukskrivningar går upp bland personalen, vilket är ett tecken på att stressen hos de anställda ökar och att rehabiliteringen blir allt sämre. Att en skatteökning på 30 öre (som är det som femklövern – borgarna + Miljöpartiet) föreslår, inte ens kommer räcka till att behålla årets standars och att besparingarna inom regionen kommer att fortsätta trots detta, och att en skatteökning med 70 öre (som Socialdemokraterna föreslår) bara är ett första steg för att hindra uppsägningar och försöka få stopp på det stora haveriet inom sjukvården. Hur den skånska sjukvården gång efter annan kritiseras av statliga granskningsorgan som IVO (fd socialstyrelsen) och arbetsmiljöverket, och att femklövern trots detta inte gör nog för att säkerställa en bra verksamhet.

Det är så skönt när en kan dela sin frustration med andra och tillsammans forma argument och samla kraft för att orka förvandla frustrationen till kämparglöd och politisk beslutsamhet.Lämna en kommentar