Amerikanska pannkakor – en tidig glutenfri variant
Testade något nytt ikväll. Tidigare i veckan köpte jag en liten påse kokosmjöl för att kolla om det var något som jag kunde tänka mig att använda mig av. Efter ett försök med en mug cake och idag amerikanska pannkakor så tänker jag att det här kan vara något som jag kan tänka mig att baka med. Kokosmjölet smakar så klart kokos men inte så mycket som en skulle tro, mer lite svagt.
Det jag gjorde idag var alltså amerikanska pannkakor med kokosmjöl. Inspirationen kommer från sociala medier. Det finns en mängd personer, framför allt tjejer, som jag följer på instagram. De lägger upp recept och bilder på lchf-mat och utmanar mig. Även om jag inte äter lchf så är det en bra inspiration till vad jag kan laga för mat. Men också vilka produkter jag kan använda för att dra ner på mängden kolhydrater.
Nu är den stora frågan om magen gillar kokosmjöl. Det kräver lite fler test, men än så länge verkar det fungera.
Amerikanska pannkakor
Ingredienser
- 2 st ägg
- 1 1/5 dl grädde
- 1 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk fiberhusk
- salt
- 1-2 tsk sötning (kan väljas bort)
Instruktioner
- Vispa ägg och grädde.
- Häll i resten av ingredienserna.
- Låt stå i några minuter
- Grädda ca 1 dl smet på medelhög värme.