Amerikanska pannkakor – en tidig glutenfri variant

Amerikanska pannkakor – en tidig glutenfri variant
Gå till recept

Testade något nytt ikväll. Tidigare i veckan köpte jag en liten påse kokosmjöl för att kolla om det var något som jag kunde tänka mig att använda mig av. Efter ett försök med en mug cake och idag amerikanska pannkakor så tänker jag att det här kan vara något som jag kan tänka mig att baka med. Kokosmjölet smakar så klart kokos men inte så mycket som en skulle tro, mer lite svagt.

Det jag gjorde idag var alltså amerikanska pannkakor med kokosmjöl. Inspirationen kommer från sociala medier. Det finns en mängd personer, framför allt tjejer, som jag följer på instagram. De lägger upp recept och bilder på lchf-mat och utmanar mig. Även om jag inte äter lchf så är det en bra inspiration till vad jag kan laga för mat. Men också vilka produkter jag kan använda för att dra ner på mängden kolhydrater.

Nu är den stora frågan om magen gillar kokosmjöl. Det kräver lite fler test, men än så länge verkar det fungera.  

 

Amerikanska pannkakor

Dessa glutenfria amerikanska pannkakor är LCHF-inspirerade och har en hög fettnivå. De är inte AIP eller paleo, utan är ett tidigt recept från 2013, långt innan jag hittade en kost som fungerar för mig!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Måltid Frukost, Mellanmål
Kök Glutenfritt
Portioner 6 st
Kalorier 146 kcal

Ingredienser
  

 • 2 st ägg
 • 1 1/5 dl grädde
 • 1 dl mandelmjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 msk fiberhusk
 • salt
 • 1-2 tsk sötning (kan väljas bort)

Instruktioner
 

 • Vispa ägg och grädde.
 • Häll i resten av ingredienserna.
 • Låt stå i några minuter
 • Grädda ca 1 dl smet på medelhög värme.


Lämna en kommentar