Den gradvisa förbättringen

Den gradvisa förbättringen

Just nu blir allt långsamt bättre. Och det är tydligt att set hör ihop med att jag äter mycket mindre kortison. Nu håller jag bara tummarna för att de andra medicinerna ska hålla immunförsvaret i schack när hårdbehandlingen blir allt lägre. Men jag är skeptiskt, det måste sägas

Egentligen skulle jag behöva ta prover idag, men vädret lockar till bad. Så det blir till att vara lite effektiv. Ta prover, handla en smart matsäck och sedan hoppas på att jag har viss möjlighet att hantera värmen om havet finns tillgängligt hela tiden.

För två veckor sedan hade jag inte ens orkat tänka tanken på att göra så många saker på samma dag, så det är framsteg att jag känner mig kapabel att gå till vårdcentralen, fixa fika och ta mig till en strand i en annan del av Skåne. Små, gradvisa förbättringar som inte märks förrän de är ett faktum.2 thoughts on “Den gradvisa förbättringen”

  • Hej! Jag brukade ofta ha en bullrig och bråkig mage när jag ätit och hade i många år besvär. Av en ren slump när jag sökte på nätet för magbesvär för 2 år sedan, hittade jag en sida som hjälpte mig att bli fri från detta genom att vara noga med vad jag äter. Mvh Lisa
    http://gluten-celiaki.blogspot.com

    • Hej
      Jag har testat glutenfritt. Och laktosfritt. Och lite fibrer. Och bara lättsmält mat. Men för mig är det (efter många försök och misslyckanden och idéer) raffinerade kolhydrater samt stärkelse som är bovarna i matdramat. När jag är noga med att inte äta bröd, pasta, potatis och vitt socker så blir jag mindre svullen, får färre skov och en mage som fungerar mer ’normalt’. Det jag äter oftast är ris eftersom det ger minst problem. Nu bor jag också ihop med en person som inte tycker att det är en uppoffring att äta som jag behöver, och vi gillar att laga mat tillsammans, vilket gör maten till mer av ett nöje. För det är det viktigaste för mig, att maten blir mer än att få i sig tillräckligt med bra kalorier, att den ska vara god och intas i gott sällskap!

Lämna en kommentar