Den lilla semestern som kändes så väldigt lång

Den lilla semestern som kändes så väldigt lång

När vi åkte hem från Frankrike så pratade vi om att det kändes som en tiodagarssemester, de knappa fem dagar vi varit iväg. Nu när jag varit igång hemma i två dagar så känns semestern nästan ännu längre! Det var fantastisk skönt att komma iväg från Lund och ge sig själv tid att äta gott, sova middag och inte ha några planer.

Vi hann med så fantastiskt mycket! Det faktum att det inte är turistsäsong gjorde hela äventyret så mycket bättre, det var som svensk sommar i klimat och väldigt lite folk.

Lund lämnade vi tidigt, tidigt på fredag morgon för att utnyttja så mycket av de dagar vi hade tillgodo som möjligt. Vi hyrde bil vilket gjorde att vi kunde göra väldigt mycket, men vi började med att leta reda på huset vi lånat av min farbror och hans sambo i Marseillan. För P var det ett äventyr bara att fajtas med den franska trafikkulturen, som är väldigt långt ifrån den svenska, där blinkers används för signalering och en visar ett visst mått av hänsyn till varandra. Slumpen gjorde så att vi inte hamnade i stor trängsel någonstans under veckan. Lördagen började med en runda i den svala sydfranska morgonluften innan vi startade jakten på vin, sedan  tillbringade vi ett par timmar på Plagen, stranden i byn Marseillan Plage. Det kändes nästan lite osannolikt hur tomt det var och jag kunde stå helt ostört och låta vågorna svepa över mina bara fötter, och det enda som hördes var vågor och fåglar. Vi var riktigt ordentliga turister som lät gps:en leta upp monument, katedraler och utsiktsplatser. Vi trotsade också gps:en vid många tillfällen och den ständiga kommentaren ”in 40 meters, if possible, do a u-turn” blev något av ett måtto för våra utflykter. Vi åkte bort från Marseillan, upp i bergen och hamnade på smala, branta, serpentinvägar. Och efter att ha tittat på romerska monument tog vi en tur in i Monaco innan semestern avslutades i Lund en bra bit efter midnatt.

 Lämna en kommentar