Förkylningstider i Marx sällskap

Förkylningstider i Marx sällskap

Kursen jag läser för tillfället, Political Ecology, bedömmer jag som kul och givande men extremt tuff. Obligatorisk närvaro på allt. Litteraturseminarier med inlämning varje vecka. Och diskussioner som förhoppningsvis kan ge många nya insikter och idéer.

Kurslitteraturen den här första veckan på vårterminen 2013 består till stor del av Marx Kapitalet samt David Harveys gratisföreläsningar om Kapitalet. Samtidigt som jag ska åka på Wigforssakademien nästa helg och då är Kommunistiska Manifestet en del av kurslitteraturen. Så just nu är det mycket Marx. Mycket kapitalism. Mycket konsumerism.

Samtidigt har jag fått den stora förkylningen 2013. Så igår låg jag hemma i feber, idag måste jag ta igen läsning och sitter på biblioteket, så att jag kan lämna in mitt första litteraturpaper imorgon. Litteraturpaper som so far kommer handla mycket om koncept. First World vs Third World. Commodity. Devolpment. Modernisering. Process. Vad innebär det? Vem har format koncepten och lagt värde i dem? Är det imperialsm i form av ett paradigm? Förhoppningvis kommer tankarna att räta ut sig under den närmaste veckan och innan påsk. Nu väntar David Harvey (han är pausad, viket är ett mycket bra koncept om föreläsningar är lite knepiga, pausa, backa, lyssna igen, tänk).0 thoughts on “Förkylningstider i Marx sällskap”

Lämna en kommentar