Fruktkräm – en kick för att starta igång dagen!

Fruktkräm – en kick för att starta igång dagen!

Jag är en yoghurttjej. Alla tider på dygnet. Yoghurt har varit en go to-mat när jag mått illa, varit aptitlös och när mat är mer ett måste än något jag längtat efter.

I AIP, och i förlängningen i paleo (vilket är målet i min resa) så är inte mjölkprodukter inkluderade. I alla fall inte i den mängd jag ätit innan. Jag åt fil, yoghurt, keso och ost hela tiden!

Däremot behöver jag fortfarande mat som uppfyller kraven på att funka när jag precis vaknat. Jag mår alltid illa på morgnarna. Antagligen pga lågt blodsocker. Och jag är trögstartad. Men jag måste få i mig något för att starta dagen, och för att kunna ta mina mediciner.

Efter lite testande har jag kommit på en kräm. Krämen består bara av frukt och bär, och har en ganska stor mängd fruktos i sig. Men jag behöver kicken. Och jag äter inte krämen varje dag, utan då jag behöver den!

Fruktkräm

Förberedelser senast dagen innan: Styckfrys bananskivor. Ta fram en form eller plåt som tål att frysas och får plats i frysen. Lägg i ett bakplåtspapper. Skiva en banan (eller flera) och lägg på plåten. Om det behövs flera lager, lägg bakplåtspapper emellan. Bananskivor ska inte röra varandra. Ställ in i frysen minst 4 timmar, gärna över natten. Om det är mer banan än vad som behövs just nu, lägg över dem i en burk.
Måltid Efterrätt, Mellanmål
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, sockerfritt
Portioner 1 portion

Ingredienser
  

  • 150 g frysta hallon
  • 100 g frysta björnbär
  • 1 st banan skivad och styckfryst

Instruktioner
 

  • Tina bären. Antingen i micron på låg effekt (de ska inte vara varma) eller ta fram kvällen innan och ställ i en skål i kylen över natten.
  • Mixa bären med mixerstav i en lämplig bägare tills krämen är slät.
  • Lägg i 5-7 frysta bananskivor i taget och mixa ordentligt. Bananerna kyler krämen och gör den klistrigLämna en kommentar