Jakten på bra kalorier

Jakten på bra kalorier

Det här med att inte ha någon aptit, samtidigt som läkarna säger att jag måste få i mig 2200-2500 kcal om dagen är lite av ett problem. Om jag äter vad jag vill, inklusive godis, saft, kräm och annat sockermättat (som egentligen får mig att må lite illa) så kommer jag en bra dag upp i 1800-2000 kcal.

Men om jag bara räknar bra kalorier, då blir det runt 1000 kcal. De kalorier jag ska äta ska också innehålla mycket proteiner, för då läker en fortare. Jag försöker alltså få i mig ägg, julskinka, köttbullar och så vidare.

Jag har alltså börjat jakten på bra kalorier. Jag börjar med en advokado/hallon/tranbärsjuice-smoothie.

Mycket enkel att tillverka.

1 mogen avokado
2,5 dl frusna hallon
Tranbärsjuice

Lägg avokadon och hallonen i en bägare lämpad för mixerstav. Häll i ett glas tranbärsjuice. Mixa med mixterstav. Häll i mer tranbärsjuice och mixa tills du får en konsistens du gillar.

Jag har även ätit omelett med räkor, en hel del julskinka och lite annat. Men det är knepigt att äta så mycket som behövs och fortfarande äta nyttigt.

För övrigt färgade jag håret igår. Det blir ju inte roligare än en gör sig. Så numera har jag hårfärgen ljus mahogny (2012 körde jag på kastanj av olika slag). Det är den stora förändring jag gör inför 2013!

Gott nytt år!!0 thoughts on “Jakten på bra kalorier”

  • Hej! Hittade din blogg i samband med att jag blev akut opererad för två veckor sedan då tjocktarmen togs bort. Ska, precis som du gjort, genomgå en IRA-op om dryga halvåret. Jag undrar hur det går för dig? Sköter sig magen? Hoppas 2013 blir ett bra år!

Lämna en kommentar