Kök: Husman

Paleo hollandaisesås (mjölkfri, paleo)

Paleo hollandaisesås (mjölkfri, paleo)

Att introducera ägg har gjort massor för livskvalitén! En sak som blivit mycket lättare är sås. Denna sås är en variant på hollandaise där smöret är utbytt mot kokosolja. En blender i glas är viktig för återkommande framgång i såsskapandet!

Hel kyckling i gryta i ugn (AIP, paleo)

Hel kyckling i gryta i ugn (AIP, paleo)

För att kunna göra bra val måste jag se till att ha lätta saker att äta tillgängligt. At all times! Kyckling är en sak jag gillar att göra mycket av och plocka av under veckan. Jag gör oftast kycklingen i ugn, i gryta pga då 

Bearnaisesås paleo way

Bearnaisesås paleo way

Att introducera ägg har varit en fantastisk upplevelse. Att kunna göra sås till kött är ett privilegium jag inte lagt märke till innan. Och nu har ett recept på bearnaise skapats! Receptet är mjölkfritt och paleo!

Fläskfilé provencal – för autoimmun paleo

Fläskfilé provencal – för autoimmun paleo

Här om dagen tänkte jag på en rätt som min pappa gjorde ibland när det var kalas. Hela mitt minne var att det var skivad fläskfilé ovanpå potatis. Efter lite googling hittade jag vad det var för rätt, det var fläskfilé provencal! Självklart gick den 

Fläskfilé provencal – för autoimmun paleo

Fläskfilé provencal – för autoimmun paleo

Här om dagen tänkte jag på en rätt som min pappa gjorde ibland när det var kalas. Hela mitt minne var att det var skivad fläskfilé ovanpå potatis. Efter lite googling hittade jag vad det var för rätt, det var fläskfilé provencal! Självklart gick den 

Den stekta brysselkålen- det enkla hösttillbehöret

Den stekta brysselkålen- det enkla hösttillbehöret

Under de senaste åren har jag hittat en mängd grönsaker som jag tidigare knappt visste fanns, som jag nu tycker är fantastiskt goda, och som jag till och med äter som snacks ibland. Det är sötpotatis. Majrova. Och brysselkål. Många tänker att brysselkål är beskt. 

En tolkning av oxrullader

En tolkning av oxrullader

Jag är inte en stor förespråkare av att återskapa recept som jag saknar, eftersom det oftast inte blir tillräckligt likt orginalet ändå. Men samtidigt behöver jag ta inspiration från mat som redan finns. Och att göra en tolkning av oxrullader blev verkligen riktigt bra! Som