Löften till mig själv

Löften till mig själv

1525178_501928239923594_1043910668_n

När jag ger mig själv löften som rör min hälsa så håller jag dem för mig själv. En stor anledning är att det finns folk som tycker att jag borde göra mer med min kost, med träning, att det bara handlar om inställning och gnäll.

Men det är ingen som vet hur det känns. Andra kan försöka förstå. Jag kan försöka förklara. Det går att försöka skapa acceptans. Men när jag är hemma ensam och inte orkar ta mig ut genom dörren för att jag har så ont i ryggen, eller inte kan gå hemifrån för att magen av någon anledning är upprörd. Att jag har dåliga dagar utan förklaring. Ett fåtal personer får veta exakt hur det är, i alla fall så långt som jag kan förklara. Men i slutändan är jag alltid ensam med min kropp, mitt liv, min vardag.

De som förstår bäst är andra med kroniska sjukdomar. Jag är med i grupper på facebook, följer folk på istagram, läser bloggar. Det är så jag känner mig minst ensam och förstår att jag oftast har det ganska bra!

En sida som ger mycket just nu, bland annat bilden ovan är Let’s talk Crohn’s and other GI issues. Den rekommenderar jag.Lämna en kommentar