Minipannkakor (mjölkfria, äggfria, glutenfria, AIP, paleo, veganska)
Pannkakor är en last jag har. Jag gillar att det känns lite extravagant och vardagslyxigt att äta pannkakor, men jag gillar också att det är förhållandevis enkelt och snabbt.
Dessa minipannkakor är mjölkfria, äggfria, glutenfria, spannmålsfria och går bara att göra små då de inte har något av de vanliga bindemedel som finns i pannkakor. För att de ska hålla ihop är det viktigt att kokosmjölken är kall och har stått i kylen minst 24 timmar.
Minipannkakor
Ingredienser
- 1 dl kokosmjölk väl kyld, minst 24 timmar i kylskåp
- 2 msk tapiokamjöl
- 4 msk kokosmjöl
- 1 krm salt
- 0,5 msk ceylonkanel
- kokosolja till stekning
Instruktioner
- Mät upp den kylda kokosmjölken och lägg i en skål. Kokosmjölken ska vara fast och bilda en boll.
- Ha i tapiokamjöl, kokosmjöl, salt och kanel och blanda ordentligt med en sked. Sätt en stekpanna (jag använde en kermaikpanna) på spisen och värm på nästan högsta värme
- Dela upp bollen i fyra delar. Rulla varje del till en boll mellan händerna. Lägg på en bit plastfolie och tryck ut till en platta med hjälp av en slickepott. Pannkakan ska vara ca 1,2 cm tjock.
- Tillaga pannkakorna. Ha i en klick kokosolja i stekpannan och lägg försiktigt i pannkakorna. Låt steka i 3-4 minuter innan pannkakorna vänds. De måste få en stekyta innan de går att vända. Stek sedan på andra sidan. Vänd gärna pannkakorna flera gånger tills konsistensen är nästan fast.