Lax i ugn – enkelt, snabbt och supergott!

Lax i ugn – enkelt, snabbt och supergott!

Jag är som jag berättat tidigare en stor förespråkare av fisk. Och en vardagsfavorit är lax! Lax går att äta på långa sätt och med en mängd tillbehör. Jag gillar lax på alla sätt, men till vardags tillagar jag den oftast såhär.

Lax i ugn

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo, sockerfritt
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 600 g lax
  • 1 st citron
  • 1 msk krossad vitlök eller annan vitlök
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk kokosolja
  • 0,5-1 dl vatten
  • 2-4 msk örtkryddor

Instruktioner
 

  • Sätt ungen på 200 grader.
  • Lägg laxen i en ugnsfast form. Helst ska den enkelt gå att täcka med aluminiumfolie.
  • Lägg laxen i formen, salta och lägg på vitlök av något slag, vi använder oftast torkad vitlök.
  • Skär citronen i typ 8 klyftor och dela klyftorna på mitten. Lägg citronbitarna på och runt laxen. Du kan också pressa lite citron i botten av formen, eller hälla i lite färdigpressad citron.
  • Lägg kokosolja på laxen, och smörj över ytan.
  • Krydda med andra kryddor, exempelvis timjan, basilika eller rosmarin.
  • Häll vätska i botten av formen.
  • Täck formen med aluminiumfolie och ställ in i ugnen. Laxen är klar när den når 56 grader. Mindre laxbitar är färdiga på ca 15 minuter om de är tinade, om laxen är fryst kan det ta upp emot 40 minuter eller något mer.



Lämna en kommentar