Stockholm så här på en torsdag

Stockholm så här på en torsdag

Har precis landat efter en flygning fråb Malmö till Bromma. Det är alltid lite annorlunda att flyga inrikes med Malmö Aviation eftersom det trots en restid på under en timme alltid ska serveras något ätbart, idag bland annat nybakade minikanelbullar.

Jag gillar att flyga, mina ärrade trumhinnor är inte lika imponerade. Att flyga är för mig en blandning av praktisk geografi och gigantisk bergochdalbana. Två saker som har hög status i min värld!

Det var mycket intressant att se Lund från luften. Det pratas alltid om att en inte får bygga hus högre än domkyrkan i Lund. Men det som syntes  från luften var inte centrala stan utan ideon och annat i dess närhet. Ljus betong i fyrkantiga block.

På vägen in i Stockholm flög vi rakt över det som, om jag hade bott i Stockholm,  skulle vara mina hemtrakter. Magelungen, Farsta, Globen-området, söder och SSK-hamnen. Det fascinerar mig ordentligt att kunna identifiera vad en flyger över och jag har alltid en önskan att ha en skärm på planet med en karta som hela tiden visar vart planet befinner sig. Jag är helt uppenbart en fönsterflygare!Lämna en kommentar