Sven-Bodil

Sven-Bodil

På torsdagseftermiddagen fick jag veta att stormen Sven hette Bodil bara på andra sidan bron. Stormen är uppenbarligen transsexuell och i ett försök till det ultimata gränsöverstigandet kallar jag den numera för Sven-Bodil. Det ska också påpekad att samma vädersystem kallas Xavier ännu längre söderut. Varför kan inte bara alla bestämma sig för ett gemensamt namn?

Men, men. Jag gillar riktigt väder. Redan som liten gillade jag att sätta på mig regnkläder, stövlar och sydväst för att gå ut i skyfall. Jag har varit ute och känt på högvatten med vatten upp till kanten på stövlarna när jag stod på bryggan. Och ikväll fick jag, efter att jag suttit i en panel och diskuterat hur internationella studenter ska få möjlighet atg stanna i Sverige efter avslutad utbildning, vsra ute och känna på Sven-Bodil. Det blåste så hårt att det i byarna absolut inte gick att ta dig fram och ibland så hled jag till och med baklänges. Jag var dock i helt fel ände av stan, där kollektivtrafiken till stor del baseras på rehionbussar, ett trafikslag som blev inställt. Detta gjorde att jag var tvungen att gå längs med folktomma vägar i mörkret på rn plats jag inte hittar för att leta reda på en busshållplats där det skulle gå stadsbussar.

Jag gillar att väder kan påverka så mycket! Det här var andra gången den här hösten slm samhället har gått in i force majeur. Inställd kollektivtrafik. Stängda butiker och offentlig service. Släckta gatlyktor. All verksamhet inställd. Det visar att det inte är människan som bestämmer. Vi måste leva med naturen.Lämna en kommentar