Torskrygg på strimlad kålrot under pepparrots- och dilltäcke
Torskrygg på strimlad kålrot under pepparrots- och dilltäcke
Ingredienser
- 4 st torskryggsfiléer tinade
- 0,5 msk olivolja
- 400 g kålrot går att byta mot svartkål, vitkål etc.
- 1 tsk salt
Sås
- 2,5 dl kokosgrädde
- 3 msk pepparrot riven
- 1 dl hackad dill
- 1/2 citron, zest
- 1/2 citron, juice
- salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Strimla kålroten tunt. Stek den i en panna i olivolja tills den blivit mjuk. Lägg i botten på en ugnssäker form.
- Lägg fisken på kålen, salta
- Blanda alla ingredienser till såsen. Klicka ut såsen på torskryggsfiléerna och sprid ut så att de är helt täckta.
- Gratinera i ugnen i ca 15 minuter, tills fisken har en innertemperatur på 56 grader.
Till servering
- Servera gärna med ungstillagad broccoli. Lägg broccoli i en ugnsform som ryms bredvid fisken i ugnen. Ringla över olivolja och salta. Sätt in i ugnen 5 minuter innan fisken.
Anteckning
Receptet kommer från Coop, men har anpassats för autoimmun paleo.