Torskrygg på strimlad kålrot under pepparrots- och dilltäcke

Torskrygg på strimlad kålrot under pepparrots- och dilltäcke

Torskrygg på strimlad kålrot under pepparrots- och dilltäcke

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Husman, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 st torskryggsfiléer tinade
  • 0,5 msk olivolja
  • 400 g kålrot går att byta mot svartkål, vitkål etc.
  • 1 tsk salt

Sås

  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 3 msk pepparrot riven
  • 1 dl hackad dill
  • 1/2 citron, zest
  • 1/2 citron, juice
  • salt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Strimla kålroten tunt. Stek den i en panna i olivolja tills den blivit mjuk. Lägg i botten på en ugnssäker form.
  • Lägg fisken på kålen, salta
  • Blanda alla ingredienser till såsen. Klicka ut såsen på torskryggsfiléerna och sprid ut så att de är helt täckta.
  • Gratinera i ugnen i ca 15 minuter, tills fisken har en innertemperatur på 56 grader.

Till servering

  • Servera gärna med ungstillagad broccoli. Lägg broccoli i en ugnsform som ryms bredvid fisken i ugnen. Ringla över olivolja och salta. Sätt in i ugnen 5 minuter innan fisken.

Anteckning

Receptet kommer från Coop, men har anpassats för autoimmun paleo.


Lämna en kommentar