Masserad broccoli – att ha till allt!

En viktig del i ändringen av min kost är att öka mängden grönsaker, och bredden i vilka grönsaker jag äter. Ett sätt är att ha grönsaker som bara är att äta tillgängligt i kylskåpet, vid alla tillfällen. Som masserad broccoli.

Masserad broccoli
Ingredienser
- 1 broccoli
- 2 msk olivolja
- citronjuice från en halv citron (går att utesluta)
- salt
- vitlökspulver
Instruktioner
- Skär broccolin i mycket små buketter (max 1,5 cm i diameter). Skär stammen i smala strimlor, och dela dem i ca 2 cm långa bitar.
- Lägg broccolin i en plastpåse. Häll i olivolja, citronjuice och krydda efter egen smak.
- Tryck ut så mycket luft som möjligt ur påsen och sätt en klämma högst upp. Massera broccolin intensivt i minst två minuter. Använd båda händerna och försök klämma på all broccoli.
- Lägg i en burk och förvara i kylskåp upp till fyra dagar.