Plommonspäckad fläskkarré – AIP, paleo

Skriv ut recept
Plommonspäckad fläskkarré - AIP, paleo
En trevlig söndagsstek med plommon
Förberedelsetid 15 minuter
Tillagningstid 1,5-2 timmar
Portioner
portioner
Ingredienser
Förberedelsetid 15 minuter
Tillagningstid 1,5-2 timmar
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Putsa fläskkarrén, vilket innebär att skära bort hinnor och mindre skavanker. Späcka sedan karrén med hälften av plommonen, alltså stick in ett skarpstål eller liknande i köttet och peta sedan i plommonen. Salta därefter karrén runt om.
  3. Lägg karrén i en ugnsfast form med fettsidan uppåt. Stick in ugnstermometern i köttet där det är som tjockast, och se till att spetsen på termometern hamnar ungefär i mitten av köttbiten.
  4. Skala lök, morot och palsternacka. Skär i ganska stora bitar. Klyfta äpplena. Lägg morot, palsternacka, lök och äpplen runt karrén. Häll i oljan i formen, och lägg i lagerbladen.
  5. Sätt in steken i ugnen och sätt termometern på 85 grader, vilket tar ca 1,5-2 timmar. Ös köttet, alltså häll buljong över köttet, ungefär en gång i halvtimmen under tiden köttet är i ugnen.
  6. När köttet når 85 grader, ta ut det ur ugnen och lyft upp det ur formen. Lägg det på en skärbräda och låt vila i 10-15 minuter.
Dela det här receptet


Lämna en kommentar