Beaprocessen
En av de stora grejerna med att jag har introducerat ägg är att vi kan göra äggulebaserade såser, som hollandaise och bearnaise! För hollandaisesås har vi hittat ett toppenrecept. Bean jobbar vi på, med inspiration från Against all grains hollandaise, men också från KIT. Och igår bläddrade vi i klassikern Vår kokbok också.
Igår testade vi paleobea för andra gången. Det blev helt ok, men den är inte perfekt. Målet är att få till ett bra recept att publicera här, ett recept som är enkelt och funkar varje gång! Just sås är en sån lyx! Och att kunna göra en god, hemlagad, sås till sommarens grillning känns så bra!
Jag har aldrig tidigare gjort egen bearnaise, eller hollandaise. Sås var något som kom ut en påse, som blandades med vatten och smör. Att ha förvärvat nya matlagningskunskaper är en trevlig bieffekt av att äta mat som min kropp mår bra av. Begränsningen leder till vidgade vyer helt enkelt och nästa vecka ska vi testa ännu en variant på bearnaise!