Det är något som inte stämmer…

Det är något som inte stämmer…

Har för första gången på flera veckor tagit en stark smärtstillande. Det är något som inte stämmer med stomin. Alltså den fungerar som den ska rent ”tarmmässigt” men det har blivit någon sorts plita och ett sår på undersidan som gör rejält ont. Det började för typ ett dygn sedan. Jag vaknade flera gånger den gångna natten av att jag låg obekvämt och att det skavde. Jag försökte gå ut och gå, men kom bara en liten bit (ungefär fyra minuter) innan jag insåg att det inte skulle gå. Och då ska det påpekas att jag igår gick snabbast sedan operationen. Så det var en besvikelse. Jag bytte påse. Coloplastringen jag har under påsens tejp hade för första gången inte hållit riktigt tätt. När jag bytte påse så skavde det ännu mer och efter ca 5-6 timmar bytte jag påse igen och klippte ett lite större hål + att jag klippte i coloplastringen så att den inte skulle sitta så tajt. Det skaver nu mindre, men gör fortfarande ont. Ont på ett huggande, svidande sätt. Egentligen vill jag bara slita bort påsen och få det att sluta göra ont. Det är ju inte direkt ett alternativ.

Så… nu ska jag gå och lägga mig. Förhoppningsvis kan jag sova OK i natt. Imorgon ska jag testa en lördag på stan för första gången sedan operation och det är så trist att det börjar göra ont just nu.

Om det inte gör mindre ont imorgon vid lunch ska jag ställa en fråga till de andra med längre erfarenhet än mig i forumet på facebook. Ta kontakt med en vän som har stomi, eller en annan som har haft det förut. Jag har ingen lust att ta kontakt med sjukvården på helgen. Jag har en tid hos min stomiterapeut på torsdag och henne kan jag höra av mig till redan på måndag om det behövs. Men, inte sjukvård på helgen.Lämna en kommentar