Kolhydrater och vin är en fin kombination

Kolhydrater och vin är en fin kombination

Idag blev den kolhydratminimerade kosten kyckling med sallad och tomatsalsa. Varm tomatsalsa är nog mitt favorittillbehör just nu! Det är ju lätt att anpassa maten så länge som man äter hemma, eller om man kör med matlåda, men det är ju svårare att förklara varför jag helst inte vill äta efter 19.00 och varför jag kan äta flingor till frukost med inte till middag.

Vin, eller alkohol av alla dess sorter har däremot positiv inverkan på magen. Jag blir väldigt lätt påverkad, men det kan ju i och för sig bero på att jag inte äter samma som tidigare, det är dock bra för budgeten! Magen gillar också alkohol av andra anledningar också. Kolhydraterna gör att systemet blir långsamt, vin gör att det går snabbare. Så… mitt egna privata gallupresultat blir att om jag ska äta kolhydrater ska de kombineras med vin om det är efter klockan 19!

Det är sånt här man bara kan få reda på genom att testa och se vad resultatet bli. Det är ju svårt att våga testa om konsekvenserna drabbar hela ens vardag. Men är det som idag att jag som mest ansträngande aktivitet utöver rehabträning har tvättat, så är det helt ok att använda sin kropp som testmaskin.Lämna en kommentar