Det beror så på vem som svarar

Det beror så på vem som svarar

Tröttheten som jag är överväldigad av går inte över. Idag ringde jag för att få svar på om det är magen eller om jag måste börja leta alternativa svar. Svaret var att proverna såg bra ut. Problemet är att sjuksköterskan som svarade inte var speciellt trevlig eller hjälpsam och helt plötsligt blev det jag som återigen blev privat ansvarig för min vård. Svaret var att nu måste jag söka till vårdcentralen för att ta fler prover. Det är ju bara det att jag inte är så säker på att det är ’något annat’. Det kan lika gärna vara biverkningar från mina nya mediciner vilket gör det märkligt att göra mig till detektiv i jakten på orsak. Ska försöka få tag på den trevliga sjuksköterskan istället. Så nytt försök i morgon.

Det är också svårt med vårdcentraler när en är kroniskt sjuk. Det brukar inte alltid vara så att de mediciner jag tar och den kombination av sjukdomar jag har är något som läkare på vårdcentralen känner sig bekväma med. Och jag måste hela tiden kämpa för att ha rätten att må bra. När jag mår dåligt.

Ibland önskar jag att det fanns en patientombudsman som kunde svara på vilka rättigheter jag har som patient. Jag är hyfsat påläst och vet rätt mycket. Men nu känner jag mig hjälplös. Fast jag har bara tid att vara ledsen i en knapp timme. Sen blir det audition och tjeknätverkande. En timme.Lämna en kommentar