Det har gått bra ett bra tag men…

Det har gått bra ett bra tag men…

I torsdags kväll fick jag så fruktansvärt ont i magen. Det var det värsta jag varit med om på riktigt länge. Jag klarade inte ens av att gå nedför trappan för att hämta smärtstillande utan ringde efter förstärkning från nedervåningen. På fredagen skulle jag få besök och ville absolut inte behöva ställa in. Så jag tog alla typer av smärtstillande jag kunde uppbringa och trots detta var det precis på gränsen till att jag kunde gå. Jag tänkte att det var en riktigt jobbig mensvärk. Men det går inte riktigt över. Jag vet inte vad det är. Kan vara spruckna gulkroppscystor, vilket jag har haft förut. Kan vara en infektion i stomin. Kan vara något annat. Nu är det söndag. Det gör inte alls lika ont, men det gör fortfarande ordentligt ont. När jag går känns det ordentligt varje gång jag sätter i högerfoten. När jag hostar hugger det till. Och hela tiden så krampar det lite.

Jag har inte hemma. Jag är i Stockholm och ska i övermorgon åka vidare till Gotland och politikerveckan i Almedalen. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Hade det varit en vardag så hade jag gått till vårdcentralen. Men nu är det söndag och 1177 sa att det måste undersökas och jag borde åka till Södersjukhusets akut.

Men…

Jag. Vill. Inte.

För det första så slutar det alltid med att jag blir inlagd.
För det andra så har jag inte tid att vara sjuk på det sättet, jag ska ha roligt!
För det tredje så är jag inte säker på att sjukvården kan göra något, det kan lika väl vara något som  inte är något.

Samtidigt, jag är lite orolig, eftersom det är en typ av smärta jag inte är van vid och jag känner mig sliten. Men vad är hönan och vad är ägget? Man blir trött av att ha ont, man kan vara trött pga det som gör att det gör ont.

Helst skulle jag vilja kunna träffa en stomiterapeut som kan säga om det det är något stomirelaterat, och efter det bestämma hur jag ska agera om det är något annat. Men det är sommar, det är semester, jag är på fel sida landet…Lämna en kommentar