Fiskgratäng (paleo, mjölkfritt)

Fiskgratäng (paleo, mjölkfritt)

Maträtter som på egen hand blir färdiga i ugnen är en favorit. Under perioder då jag har haft problem med mycket illamående är matos en av de värsta triggersarna. Och mat i ugnen ger mycket mindre os, framförallt i närtid till ätandet av maten. Jag uppskattar också gratänger och annan mat i ugnen lite extra efter att jag bodde två år utan ugn när jag flyttade till Lund. Och i och med introduceringen av ägg har hollandaisesås kommit åter i mitt liv, så detta är en fiskgratäng med broccoli- och palsternacksmos och hollandaisesås!

Fiskgratäng

En fiskgratäng som är AIP med återintroducering av ägg. Om du vill göra den utan ägg, byt ut hollandaisesåsen mot kokosmjölk med citron och dill i.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 50 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Glutenfritt, Husman, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 3 portioner

Ingredienser
  

  • 450 g torskryggfiléer eller annan fisk
  • 400 g fryst broccoli
  • 1 tsk granulerad vitlök
  • 1 krm salt
  • 4 st palsternackor
  • 3 satser hollandaisesås länk i receptbeskrivning

Instruktioner
 

  • Ta fram fisken dagen innan, lägg annars till 10-15 minuter på tiden i ugnen.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skala palsternackan och dela i centimeterstora bitar. Ånga broccoli och palsternacka tills de är genomkokta.
  • Häll kokt vatten i blendern (som i hollandaisesåsreceptet)
  • Mixa palsternacka och broccoli med mixerstav och krydda med vitlök och salt.
  • Tillaga hollandaisesåsen enligt recept länkat i receptbeskrivningen.
  • Lägg fisken i mitten av en ungssäker form. Det behöver finnas plats runt för moset.
  • Klicka ut moset runt fisken, försök få det tätt så att såsen inte "läcker".
  • Häll över såsen över fisken och täck formen med folie.
  • Grädda i 15 minuter, ta av folien och grädda fem minuter till eller tills fisken är 56 grader Celsius.



Lämna en kommentar