Balsamicokyckling (AIP, paleo, glutenfritt, mjölkfritt)

Balsamicokyckling (AIP, paleo, glutenfritt, mjölkfritt)

Snabb mat är viktigt ibland. Framförallt veckor som denna då det är möten, möten, möten. Tiden att laga mat är helt enkelt begränsad ibland och då behövs det bra mat som går fort. Just denna kyckling går i ett huj, så länge som kycklingfiléerna är färska eller tinade. 30 minuter och sen är det klart!

Det brukar vara diskussion om balsamico och AIP. Därför vill jag påpeka att det gäller bara att välja bra balsamvinäger så går det att använda och vara AIP-compliant.

Balsamicokyckling

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 st kycklingfiléer helst färska
  • 1 msk salt
  • 2 msk granulerad vitlök
  • 3 msk örtkryddor basilika, oregano, timjan eller vad du har hemma
  • 4 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk citronjuice

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Jag använder en glaserad form från Le Creuset. Salta och vitlöka kycklingfiléerna. Ha på örtkryddor.
  • Ringla eller häll över 2/3 balsamvinägern. Jag använder en krämig balsamico. Måttet i receptet är ungefärligt, se det som en riktlinje snarare än något som ska mätas.
  • Häll vatten och citron i botten av formen.
  • Sätt in kycklingen i ugnen i 12 minuter. Ta sedan ut kycklingen och ha på resten av balsamvinägern samt pensla på olivolja. Tillaga kycklingen i ytterligare 12 minuter eller till den har en innertemperatur på 72 grader.

Anteckning

Severa gärna med ungsrostad broccoli eller en matig sallad.



2 thoughts on “Balsamicokyckling (AIP, paleo, glutenfritt, mjölkfritt)”

Lämna en kommentar