Hel laxsida i ugn (AIP, paleo)

Hel laxsida i ugn (AIP, paleo)

Hel fisk i ugn är en trevlig vardagsrätt som vi äter ofta hemma. Det kräver väldigt lite förberedelser, går fort i ugnen och blir alltid gott. Denna typ av lax äter vi gärna med mos och hollandaisesås, en matig sallad eller ugnsrostade grönsaker.

Hel lax i ugn

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Husman, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st laxsida färsk eller tinad
  • 1 st citron
  • 2 msk granulerad vitlök
  • 1 tsk salt

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg fisken på den.
  • Pressa juicen ur ena halvan av citronen. Skiva den andra halvan tunnt.
  • Häll juicen över fisken, salta och vitlöka. Lägg citronskivorna på laxen.
  • Sätt in i ugnen och grädda i 15-20 minuter. Laxen ska ha en innertemperatur på 56 grader när den är klar. Kolla hellre temperaturen en gång för mycket än för lite så att temperaturen inte blir för hög!



Lämna en kommentar