Hel laxsida i ugn (AIP, paleo)
![Hel laxsida i ugn (AIP, paleo)](https://klaraochmagen.se/wp-content/uploads/2018/06/mat-71-lax-pommes-hollandaise.jpg)
Hel fisk i ugn är en trevlig vardagsrätt som vi äter ofta hemma. Det kräver väldigt lite förberedelser, går fort i ugnen och blir alltid gott. Denna typ av lax äter vi gärna med mos och hollandaisesås, en matig sallad eller ugnsrostade grönsaker.
![](https://klaraochmagen.se/wp-content/uploads/2018/06/mat-71-lax-pommes-hollandaise-300x300.jpg)
Hel lax i ugn
Ingredienser
- 1 st laxsida färsk eller tinad
- 1 st citron
- 2 msk granulerad vitlök
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg fisken på den.
- Pressa juicen ur ena halvan av citronen. Skiva den andra halvan tunnt.
- Häll juicen över fisken, salta och vitlöka. Lägg citronskivorna på laxen.
- Sätt in i ugnen och grädda i 15-20 minuter. Laxen ska ha en innertemperatur på 56 grader när den är klar. Kolla hellre temperaturen en gång för mycket än för lite så att temperaturen inte blir för hög!