Höstgryta med kyckling

Höstgryta med kyckling

Jag gillar höstiga grytor, och kyckling är enkelt att få bra på förhållandevis kort tid. Det finns tusen sätt att göra på, just denna har mycket grönsaker och såsen är kokosgrädde.

Detta är en variant. Som jag verkligen rekommenderar!

Höstgryta - kyckling

Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 1 timme 10 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Autoimmun paleo, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 600 g kycklingfilé
  • 3 morötter
  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 cm pepparrot
  • 2 gul lök
  • 1/2 squash
  • 1 msk citronjuice
  • 3 blad keffirlime
  • salt
  • vitlök
  • kokosolja till stekning (går att byta till annat fett)
  • vitlök färsk, pulver eller granulerad

Instruktioner
 

  • Skiva kycklingen i ca 1,5 cm tjocka skivor. Skiva morötterna på snedden. Skiva löken tunt. Dela squashen i mindre bitar.
  • Koka upp kokosgrädden, hälften av vattnet och riven pepparrot i en gryta. Krydda med salt och vitlök.
  • Hetta upp en stekpanna och ha i kokosolja. Stek lök och morötter och ha i grytan med kokosgrädde och vatten. Låt sjuda.
  • Krydda kycklingen med salt och vitlök. Stek den skivade kycklingen så att den får färg, den behöver inte vara genomstekt. Om inte köttet täcks av vätskan kan du ha i något mer vatten.
  • Stek squash och ha även i denna i grytan. Skvätt i några droppar citronjuice för att neutralisera kokossmaken. Låt koka till kycklingen är tillagad.
  • Servera gärna med blomkålsris.



Lämna en kommentar