Ibland går det bättre än man tänkt sig

Ibland går det bättre än man tänkt sig

Ibland blir det bättre än man tänk sig. Som det verkar nu kommer jag bli utskriven redan imorgon, lördag, fyra dagar efter operationen. Det är ju helt absurt egentligen. Fyra dagar efter att de tar bort halva tarmsystemet, så får jag åka hem. Idag har jag börjat intensivträning i stomiskötsel. Det är lite meckigt, men inte så svårt.

Till viss del tycker jag att det har gått väldigt fort, men samtidigt så är det väldigt tråkigt på sjukhus, maten är inte den mest aptitretande och jag längtar efter min egen säng och möjligheten att sova tills jag känner att jag har sovit klart. Så oron för att åka hem är inte större än fördelarna som finns med att vara hemma. Jag vill äta vad jag vill, kunna stänga dörren om mig när jag har ont, ha alla tv-kanaler som man kan tänka sig och friheten att börja lära mig att leva mitt nya liv med stomi. Förhoppningsvis så löser sig resten efter hand. Jag tar dagen som den kommer, och imorgon får jag kanske åka hem!Lämna en kommentar