Jag och apoteket är inte vänner… även om allt annat är rätt bra!

Jag och apoteket är inte vänner… även om allt annat är rätt bra!

Var hos stomiterapeuten igår och fick nya recept på en massa piffiga saker. Jag hade verkligen precis med grejer för att klara mig fram till tiden igår. Har en av den gamla sortens påsar kvar. Nu fick jag recept på nya. Jag fick även ett fåtal påsar med mig för att klara mig fram tills det att apoteket beställt hem nya till mig.

Jag åkte till Stockholm direkt efter sjukhusbesöket igår. Min mormor fyller 85 på måndag och det ska vara stort släktkalas imorgon. Senare i veckan ska jag upp till Umeå. Detta har nu skapat problem. Jag var på en av de stora apotekskedjorna i morse (om jag hade haft valfrihet skulle det ha varit de statliga alternativet som fått min business, men nu finns det bara privata alternativ inom vettigt avstånd) och skulle beställa hem nya stomipåsar. Tidigare, på apoteket hemma, har det tagit två-tre dagar att få hem beställda varor. Nu ska det ta en vecka, fem arbetsdagar om jag har tur kommer de på torsdag. Jag har inte påsar så att det räcker fram till dess plus att jag inte är kvar i Stockholm i slutet av nästa vecka.

Innan avregleringen av Apoteket var jag säker på att den service jag fick var den bästa, att det inte fanns någon som kunde göra det bättre, att man aldrig ville tvinga på mig något som var onödigt eller dyrare än nödvändigt. Idag vet jag inte. Jag är inte säker på om jag gjorde rätt som lämnade mitt recept på ett av de två privata apoteken i morse. Om jag hade gått till det andra, hade dom kunnat fixa fram stomipåsar snabbare? Idag är det jag som ”kund” som måste hävda mig på en apoteksmarknad, när jag i realiteten är en ”patient” och ”medborgare” som vill veta att den hjälp jag får är den bästa. När man är sjuk så orkar man inte vara den medvetna kunden hela tiden, samtidigt som jag inte heller vill vara den medvetna kunden. Jag är medborgare, jag vill ha det bästa som samhället har att erbjuda.

Så nu har jag helgen på mig att försöka komma på någon typ av lösning på det logistiska problem med tillgången till stomipåsar. Jag måste ha påsar, men är inte på samma plats tillräckligt länge för att hinna beställa hem och hämta ut dem. Som tur är har jag gett båda mina föräldrar fullmakt till apoteket, detta för att de ska kunna hämta mediciner då jag är riktigt risig. Nu kan det avhjälpa en del av veckans problematik.Lämna en kommentar