Kongressbloggande och analog föreläsning

Kongressbloggande och analog föreläsning

Har precis suttit på en föreläsning som pga tekniska problem blev analog, något som jag uppskattar. Väldigt ofta är power pointen inte en tillgång i föreläsningssammanhang, framförallt då det står för mycket på bilderna så att en inte hinner med att skriva ned det viktiga, för att tempot blir för högt då en inte förväntas skriva ner allt, för att en väldigt, väldigt sällan går in och kollar på presentationerna i efterhand (även om en tänker att en ska göra det). Nu var ju inte föreläsningen tänkt att vara analog, men läraren klarade av det riktigt bra, och istället så skrev han saker på tavlan, pratade långsamt och upprepade saker. Ämnet vara utvärderingsmetod, framförallt ur ett skolperspektiv. För det ämne som jag och min kursare Liene har valt att göra en utvärderingsplan om så framkom det mycket värdefull information. Det är givande med föreläsningar som känns direkt relevanta!

Dagen började med andra passet på vägen mot fem kilometer. Intervaller. Det gick bra! Halv åtta på morgonen i tre minusgrader är kanske inte min bästa tid, men jag hade en träningsdate med en vän, klockan åtta och jag körde intervaller i stadsparken på vägen till att träffa henne. Sedan gick hon och jag en knappt 7 km lång promenad på en timme, ut på landsbygden utanför Lund. Jag är lite svag för åkrar, alléer och harar så där i morgonsolen! Efter det tog det tjugo minuter hem igen. Så allt som att blev det nästan två timmar i rörelse på morgonen. Detta resulterade också i dubbelfrukost, yoghurt, keso och blåbär innan jag gick ut, havregrynsgröt med hemlagad lingonsylt och knäckebröd med ägg när jag kom hem. Det måste sägas vara en bra börja på arbetsveckan!

Vårtecknen är överallt runt omkring mig, även om våren som årstid verkar vara rätt långt bort. Idag har gruset sopats bort utanför där jag bor! Så hoppet finns där!

Sen är det det här med kongressen. Imorgon förflyttar jag mig till Göteborg för att hänga runt på Socialdemokraternas kongress. Bloggen kommer då bli lite annorlunda, det är i alla fall min plan. Många korta inlägg och mycket bilder är min tanke. Detta kommer ske från mobilen vilket kommer göra att det till viss del kommer bli lite annorlunda, framför allt när det gäller bilderna. Planen är att skriva om de politiska besluten, debatten, minglet och seminarierna, men också om kaffe i solskenet och alternativ kongressfest! Så fokus kommer i en knapp vecka framöver vara Politik!Lämna en kommentar