Måndag – dag innan operation

Måndag – dag innan operation

För en stund sen blev jag inskriven på Östra Sjukhusets avdelning för mag- och tarmkirurgi. Halv sju imorgon ska jag åka ned för förberedelse för operation. Tjocktarmen ska bort! Det är intressant hur olika det är från sjukhus till sjukhus. Det här är verkligen så man tänker sig att sjukhus var förr. Rummet är för fyra, och de andra tre är gamla, sjuka, människor. Sist jag låg på sjukhus fick jag dela rum med en kille i 30-årsåldern. Sådana saker gör skillnad. Gamla, sjuka, människor och unga, sjuka, människor har helt olika förhållningssätt till många saker. T.ex. datorer, hur länge man är vaken på kvällen, hur högt man pratar osv…

Förhoppningsvis kommer jag inte lyssna sönder Spotifys musikbibliotek och tröttna på filmerna i datorn alltför fort. För då kommer jag få lätt panik.

Det är rätt meningslöst här just nu, det är fascinerande att jag måste vara här när det enda som har hänt är att jag har fått ett id-armband och det har gått två timmar. Jag skulle hellre vara på Socialdemokratiska Handelsstudenters måndagsmöte som ska handla om visionsarbete för klubben. Istället får jag sammanfatta mina intryck från s-studenters hearing inför förbundsstyrelsevalet i juni i skrift och meddela mig på det sättet istället.

Jag gjorde ett bra val som åkte till Stockholm med s-studenter i helgen. Det gjorde att det inte fanns utrymme att få ”operationsfeber” (jämför med resfeber). Jag hade mycket trevligt och känner mig mycket tillfreds med de delar av livet som finns utanför de fysiska tillkortakommanden som ska åtgärdas här imorgon bitti. Det är alltid fantastiskt roligt att träffa andra s-studenter och jag är ju en politiknörd som älskar möten och verksamhetsdiskussioner. Det ska dock sägas sossar kan annat än mötesteknik och mycket trevligt sker utanför möteslokalen. Det är därför man ska vara med hela helgen.0 thoughts on “Måndag – dag innan operation”

Lämna en kommentar