Masserad broccoli – att ha till allt!
En viktig del i ändringen av min kost är att öka mängden grönsaker, och bredden i vilka grönsaker jag äter. Ett sätt är att ha grönsaker som bara är att äta tillgängligt i kylskåpet, vid alla tillfällen. Som masserad broccoli.
Masserad broccoli
En sidorätt som går att ha till massor av saker. Jag brukar äta lite till frukost, lägga till för att få mer grönsaker till lunchen, eller ha som komplement vid middagen,
Ingredienser
- 1 broccoli
- 2 msk olivolja
- citronjuice från en halv citron (går att utesluta)
- salt
- vitlökspulver
Instruktioner
- Skär broccolin i mycket små buketter (max 1,5 cm i diameter). Skär stammen i smala strimlor, och dela dem i ca 2 cm långa bitar.
- Lägg broccolin i en plastpåse. Häll i olivolja, citronjuice och krydda efter egen smak.
- Tryck ut så mycket luft som möjligt ur påsen och sätt en klämma högst upp. Massera broccolin intensivt i minst två minuter. Använd båda händerna och försök klämma på all broccoli.
- Lägg i en burk och förvara i kylskåp upp till fyra dagar.