Maträtt: Huvudrätt

Saffransdoftande fisk- och skaldjurssopp

Saffransdoftande fisk- och skaldjurssopp

Såhär på hösten fryser jag mest hela tiden. Jag vill dricka varmt, ha varma tofflor och vira in mig i filtar. Och göra varma soppor! En saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa är perfekt som huvudrätt, och om det går så är det gott med en bit 

Kokos- och limekyckling – nu ännu bättre!

Kokos- och limekyckling – nu ännu bättre!

För ett par månader sedan lagade vi denna rätt för första gången. Då med kokosmjölk och utan arrowrot. Nu har receptet förfinats, och jag publicerar det igen! Denna rätt är toppen för en snabb middag (vi tog oss från frusen kyckling till middag på bordet 

Lax i ugn – enkelt, snabbt och supergott!

Lax i ugn – enkelt, snabbt och supergott!

Jag är som jag berättat tidigare en stor förespråkare av fisk. Och en vardagsfavorit är lax! Lax går att äta på långa sätt och med en mängd tillbehör. Jag gillar lax på alla sätt, men till vardags tillagar jag den oftast såhär.

En tolkning av oxrullader

En tolkning av oxrullader

Jag är inte en stor förespråkare av att återskapa recept som jag saknar, eftersom det oftast inte blir tillräckligt likt orginalet ändå. Men samtidigt behöver jag ta inspiration från mat som redan finns. Och att göra en tolkning av oxrullader blev verkligen riktigt bra! Som 

Torsk i paket – en vardagslyx!

Torsk i paket – en vardagslyx!

Att upptäcka nya maträtter är en av de bästa sakerna med att byta kosthållning. Nya sätt att tillaga, nya ingredienser och nya smakbilder. Denna vecka kör vi frysrensning, och det blir mycket torsk. Gott och inte mig emot. För att ge de tre torskrätterna olika 

Blomkålspilaff färggrant till fisken

Blomkålspilaff färggrant till fisken

Blomkål. Känn på ordet, fundera på smakerna. Blomkål är inte det som jag tycker är mest upphetsande på tallriken. Samtidigt är det en ypperlig grönsak att göra tillbehör av. Mättande, ofta rätt prisvärd och lätt att få tag på närproducerat. Därför är det extra roligt