Mitt överaggressiva immunförsvar – den mänskliga mögeldetektorn

Mitt överaggressiva immunförsvar – den mänskliga mögeldetektorn

Ända sedan jag var liten har jag reagerat dåligt på mögel. Nu var det längesedan der hände, snuvan, hostan, huvudvärken och tröttheten. Men så gick jag in i stadshallen i Lund eftersom vi hade föreläsning där. I måndags hade vi introduktionsföreläsning där före lunch och i mitten av första 45-minuterspasset fick jag en hosta som gjorde att jag var tvungen att gå ut ur sessionssalen för att jag störde och ibte kunde sluta. Jag hostade så jag grät. Då tänkte jag att det var en del av förkylningen som jag har (ytterligare en förkylning) i kombination med torr luft. När vi hade föreläsning på samma ställe igår, tisdag, eftermiddag, så kom samma hosta efter mindre än en halvtimme. Återigen var jag tvungen att gå ut, denna gång ut, ut, mitt under föreläsningen. När jag tänkte efter insåg jag att måndagens hosta hade försvunnit eftrr några timmar för att återkomma efter en liten stund i det här huset. Efter en liten stund utomhus, hostandes upp mina lungor, gick jag in igen och då började det rossla i luftrören som om de blev tajtare och tajtare. Det kändes i bröstet som det gör när jag springer ute i låga temperaturer eller vid fuktigt väder och min astma triggas igång. Mycket obehagligt! Som tur är har jag inga fler föreläsningar i sessionssalen under denna kurs. Men det betyder också att jag inte kan besöka kommunfullmäktige, eftersom detta är den lokal som dessa möten hålls i.

För mig är det egentligen det som är det sorgliga. Jag älskar politik, och skulle lätt vilja besöka fullmäktige. Nu skulle ett sådant besök behöva kombineras med astmainhalator.

Rosslandet i bröstet satt kvar i upp emot sju timmar efter att jag lämnade föreläsningen i förtid. Jag kunde helt enkelt inte sitta kvar i rummet mer än 45 minuter. Jag kände hur hela kroppen påverkades av luften. Och lättnaden att komma ut i friska luften var obetalbar! Plus att solen sken och jag fick vara med och handla för Lillfredagsällskapet med P istället för att sitta på föreläsning om utvärderingsmetod. Kroppen tog rätt ordentligt med stryk men mentalt var det en upplyftande eftermiddag!Lämna en kommentar