Mycket politik nu

Mycket politik nu

Idag har jag deltagit i min första riktiga debatt. Samhällsvetarkåren ordnade debatt om kårdemokrati och jag representerade LSSK. Det är intressant hur olika vi ser på vad demokrati innebär jämför med borgerliga studenter. För mig innebär demokrati att kunna rösta på idéer och ideologier även i en intresseorganisation som kåren. Jag tycker ju nämligen att allt är politik. Idag var exemplet på detta en ljudanläggning. För att köpa in en ljudanläggning är inte bara ett inköp, det är politik. Ska den billigaste ljudanläggningen bli den som köps in? Eller den som tillverkats under vissa förutbestämda arbetsvillkor? Eller den med minst miljöpåverkan? Kan vi använda den ljudanläggning som finns idag under ytterligare en period för vi vill inte konsumera? Ett köp av en ljudanläggning är en mycket politisk fråga.

Jag blir alltid väldigt nervös av att göra nya saker. Idag fanns två personer till hands för att dra mina nerver bort från det irrationella och mot intellektet och passionen istället. Att chokladbollar, äventyrsbad och historiska kartor över Lund kan ha den effekten förvånar nog ingen som känner mig. För mig så sätter sig nervositet i magen och om det är riktigt illa och pågår tillräckligt länge kan nervositeten trigga igång ett skov. Jag kan inte riktigt äta och mest vill jag bara springa bort från allt nytt (vilket jag ofta gjorde när jag var yngre). Men jag gör det inte. Jag äter chokladbollar, pratar om äventyrsbad och studerar kartor för att koppla bort det värsta. Sedan sätter jag mig på scenen och gör det jag vet att jag kan, för det handlar ju inte om att jag inte tror på min förmåga. Det är nervositet i kombination med expertis på att överanalysera allt både före och efter.

Nu packar jag för en helg i Örebro med s-studenter. Val-kickoff. Road trip dit och hem. Jag längtar efter det! Jag blir lycklig av att känna att vi är många, att vi är tillsammans och att vi vill åt samma håll!Lämna en kommentar