Nya båtmässiga byxor!

Nya båtmässiga byxor!

Samma dag som jag skulle möta upp min mor och Anders på Ingmarsö i Stockholms skärgård, insåg jag att den packning jag tänkt igenom hemma två dagar innan midsommar inte inkluderade byxor som är lämpliga att använda bland folk. Byxor är i för mig det absolut svåraste klädesplagget. Min stomi sitter så att kläder som sitter åt i midjan måste vara på ett av tre följande sätt; lågt skurna med linningen dryga fem cm under naveln, högt skurna där linningen istället sitter ovanför naveln, jämnt tajta hela vägen över magen. I det första fallet har jag stomipåsen utanför byxorna och ett takt linne över för att hålla påsen stilla. Jag tycker inte så mycket om detta av två anledningar, stilen är inte min och det känns som påsen ”hänger”. Högt skurna kläder är vad jag väljer. Det är rätt lätt när det kommer till kjolar eftersom hela kjolkonceptet ofta uppfyller tajt hela vägen eller också har veck och annat som döljer påsen. Jag har underkläder som håller påsen på plats. Byxor med hög midja som inte är tantiga är däremot svårare att hitta, i alla fall i de vanliga konfektionsbutikerna. Det tredje sättet som funktionella kläder kan vara skurna på är att de är jämbt tajta. Det viktigaste är att de inte ”kapar” påsen på mitten och är kläder jämnt tajta fungerar vid festligare tillfällen där inte mat är den primära umgängesorsaken. Alltså inte plagg jag vill använda varje dag.

Det har egentligen inte varit ett gigantiskt problem i min vardag att jag inte har haft några byxor annat än mjukisbyxor och träningsbyxor sedan jag opererades, men på sjön när den svenska sommaren visar sig från sin mindre sommriga sida, behövs det byxor.

Så, jag kikade lite på rean, och hittade ett par förhållandevis snygga mörkblå, marina chinos som är höga i midjan och är bekväma. Att de kostade 75 kronor är inte så negativt det heller.

För övrigt kan man åka segelbåt väldigt nära kor i Stockholms skärgård!0 thoughts on “Nya båtmässiga byxor!”

Lämna en kommentar