Ute på äventyr!

Ute på äventyr!

Ligger nerbäddad i en 28 fots segelbåt av märket Compis med namnet Aniara. Det har regnat lite nu på kvällen, men innan det var vi och åt på Lidö Värdshus. För mig blev det smörstekt gös med rödbetor, bacon och färskpotatis. Potatis är inte det bästa för mig, i alla fall inte att äta efter lunch. Det är intressant att utmana mig själv och vara utan bekvämligheter som rinnande varmvatten och framförallt närhet till en riktig toalett. Det är dock ok. Än så länge har vi bryggseglat gästhamn till gästhamn där det åtminstone finns torrdass och på värdshuset vattentoalett!

Förra veckan var det Gotland, Visby och politikerveckan i Almedalen tillsammans med massor av människor jag innan inte mer än hade hälsat på. Det i kombination med att sova på luftmadrass på klassrumsgolv och att inte ha kontroll över maten var en annan sorts utmaning. Jag lärde mig att jag orkar. Jag lärde mig vikten av att äta ”rätt” saker. Mingelmat är inte min grej. För mycket bröd, för lite grönsaker. Alkohol fungerar och fungerar snabbt. Jag klarar mig och fungerar med mindre sömn än tidigare. Jag älskar politik!

Nu håller jag på att planerar nästa äventyr. Jag ska flytta från västkusten till Lund för att läsa en masterutbildning. Det kommer kräva viss planering när det gäller den mer glesa sjukvården (som jag tänker behålla i Göteborg) och den mer vardagliga kontakten med stomiterapeuten (som jag helst skulle vilja ha närmare). Lunchlådor, nya umgängesvanor osv… Äventyr helt enkelt, jag längtar! Plus att den episka vänskapen ska få ett nytt kapitel.Lämna en kommentar