Nya erfarenheter påverkar alltid sömnen

Nya erfarenheter påverkar alltid sömnen

Imorgon ska jag för första gången agera ordförande för LSSK. Det är en vecka med mycket nytt men det här är det som gör mig allra mest nervös, på det där obehagliga sättet som känns i magen och som påverkar min sömn. Det är en klassiker för mig. Nya saker gör mig fysiskt påverkad. Det kan vara första gången jag ska träffa en ny grupp människor, första gången jag har ansvar, första skoldagen, första dejten. Jag tänker ut alla saker som kan gå fel, alla sätt jag kan göra bort mig, orsaker till att alla ska ogilla mig. Rätt så destruktivt. Men så här har jag alltid varit. När jag skulle börja gymnasiet så åkte jag och min mamma och tittade på skolan ett par dagar innan uppropet just för att mitt nojande inte skulle vara utan verklighetsförankring. När jag var yngre kunde jag till och med vända innan jag gjorde det nya för att jag gjorde mig själv så nervös. Nuförtiden så försöker jag kontrollera nerverna genom att planera och ha översikt samt att alltid vara i tid. En stor del av min tidspessimism kommer ur min nervositet att göra fel.

Så denna natt blir det nog inte mycket sömn. Istället har jag lagt mitt hår. Masserat mitt ärr. Sett på Veronica Mars. Vårdat mina såriga smalben. Lyssnat på tsknas. Ätit digestivekex och druckit thé. Plockat lite. Blundat.Lämna en kommentar